Route & Vervoer

Welkom op Vlie!

Goed, die reis naar Vlieland gaat wel lukken. Maar wat gaan we doen als we op Vlieland zijn?

U mag het natuurlijk allemaal helemaal zelf weten, maar we geven een paar tips.

Ga er maar even rustig voor zitten!


Bagage.

Eénmaal op Vlieland aangekomen is het het handigste om eerst de handen vrij te hebben. Als gast van het Hotel Posthuys kunt u gratis de bagage meegeven aan Bagagevervoerder Zeelen. Zij zorgen er voor dat uw koffers en tassen naar het Posthuys gebracht worden.


Fietsen.

En dan, is het goed weer?

Niet twijfelen en meteen bij Fietsverhuurbedrijf Zeelen een fiets huren. U kunt dit vooraf ook heel gemakkelijk online regelen en er zijn diverse soorten en maten te huur.

Bij het Posthuys verhuren wij alléén standaard versnellingsfietsen.

De route naar het Posthuys is niet zo moeilijk, maar dat laten we helemaal aan uw eigen fantasie over.

Let wel op, de Postweg is 's avonds enkel verlicht door maan en sterren. Het is dan best wel handig als uw verlichting enigzins werkt ;)


Wandelen.

En waarom niet, mits u niet met het avondveer naar Vlieland bent gekomen, is er toch alle tijd? Meteen uitwaaien met een flinke tocht over het strand. Geweldig, neem wel wat versnaperingen voor onderweg mee. Vooral als er een beetje wind staat is een beetje extra energie nooit weg.


Bus & Taxi.

Het komt eigenlijk nooit voor, maar misschien treft u het net dat ene kleine buitje over het eiland trekt. In dat geval kunt u ook gemakkelijk en droog richting het Posthuys vervoerd worden.

Er zijn twee mogelijkheden, u neemt de bus en rijdt volgens de route van de dienstregeling naar het Posthuys. Dat duurt even iets langer maar daar krijgt u meteen een rondrit over het eiland voor. Als gast van ons hotel is het vervoer met de bus gratis! Doet u Hans, Robbie en Piet vooral de groetjes van ons!

Er is een zomer- en winterdienstregeling!

En andere optie is een Taxi, die brengt u als hij beschikbaar is, binnen 10 minuten naar het Posthuys. De kosten hiervan zijn redelijk, misschien dat u nog een klein voordeeltje kunt behalen als u zegt dat u gast van ons hotel bent.


LET OP!!

Reist u met de Waddentaxi naar Vlieland, dan zijn de spelregels even anders. In dat geval moet u zelf vervoer regelen (ook voor de bagage) en dat is het makkelijkste om telefonisch met de Fa. Zeelen te bespreken.

assets/uploads/kaartje-posthuys.jpg

Naar Harlingen.

Of je met het openbaar vervoer, zelf met de auto of naar Harlingen gebracht wordt. Neem een beetje de tijd. Het kan even tegenzitten onderweg of in het soms gezellig drukke Harlingen en die boot wacht dus niet. Een uurtje extra is echt niet erg hoor.

Openbaar vervoer:


Auto:

Naar Vlieland.

Wadlopen vanuit Harlingen wordt 'm niet. Een van de veerboten van de rederij Doeksen is veruit het handigste. Heb je alle tijd,dan neem de gewone veerboot met regelmatige afvaarten. Iets rapper is de sneldienst, mits hij rechtstreeks naar Vlieland vaart. Hier moet je wel blijven zitten. Avontuurlijk is de Watertaxi en voor een paar euro meer ook zeker de moeite waard.

In 2018 vervalt waarschijnlijk de sneldienst tussen Harlingen en Vlieland.

Naar het Posthuys.

Inderdaad we hebben een zeer prettige samenwerking met de Fa. Zeelen in het dorp. Zij verzorgen fietsen-, bagage en taxivervoer en verkopen vrijwel geen nee. Behalve als het 's avonds later wordt. Dan zijn de taxi's aan hun maximum rijtijd aangekomen. Informeer en reserveer taxi's tijdig.

Wind mee of tegen?

Yay, ons windguru-weerstation doet het weer. Althans nog wel met wat horten en stoten.

https://www.windguru.cz/station/243


Update: het ziet er naar uit dat de windmeter het ondertussen al weer begeven heeft. Te veel watersmering gehad?

Doehoeg, we gaan weer.

Voor de één het einde van een lekker uitje of fijne vakantie, voor de ander een zegen, blij dat het er op zit.

Wat u er ook van wilt maken, we gaan vanochtend niet stressen !


Boot.

Als alles goed is heeft u de plaatsen op de veerboot terug naar Harlingen al besproken. Dat is mooi, dan weten we dat u een plekje heeft en we weten wanneer u uiterlijk in het dorp moet zijn.


Uitchecken.

U kunt op de dag van vertrek uitchecken tussen 09.00-10.30 uur. Dus eerst lekker ontbijten en dan de zaken. Soms betekent het enkel de sleutel afgeven en tot ziens zeggen, maar meestal mag er ook nog iets van het verblijf worden afgerekend. Wij vragen alle gasten om de consumpties die in het café en restaurant zijn genuttigd zo veel mogelijk meteen af te rekenen. Dat voorkomt misverstanden en veel gereken op de laatste dag.


De bagage.

U weet het tijdstip dat u met de boot vertrekt. Dan is het fijn als de bagage ook meteen mee gaat. Dat scheelt een hoop paniek. Maar let op!! Als u met een veerboot voor 12 uur van het eiland vertrekt dan moet u voor 9.30 uur de bagage klaarzetten in de receptie van het hotel. Yep, daar bij de ingang!

Hier hebben we bagagelabels voor u, waar het tijdstip van vertrek van de veerboot en uw mobiele nummer genoteerd moeten worden.

De bagage wordt opgehaald en die ziet u pas terug als u weer in Harlingen op de kade staat. Denk er om, dat er geen breekbare spullen inzitten en medicijnen, lenzen en waardevolle papieren is ook niet handig. U kunt er echt niet meer bij.

Uitzondering: als u met de sneldienst vertrekt, dan moet u zelf uw bagage uit de verzamelwagen meenemen aan boord!

Gaat u niet met de ochtendboten, maar blijft u nog de hele dag op het eiland. Dan zetten we uw bagage met labels en al eerst onder de trap of in de gang en als de Bagagevervoerder zijn eerste ronde gedaan heeft, zetten we de koffers en tassen in de receptie. Klaar om in de middag opgehaald te worden. Daar letten wij dan een beetje op.


En nu zelf nog naar het dorp.

Net als op de heenreis zijn er allerlei mogelijkheden. Hangt voor sommigen van het weer of mobiliteit af, anderen stormen met de fiets soms letterlijk over de Postweg naar het dorp. Het is maar net met welke boot je van Vlieland vertrekt en hoe laat.

De busdienstregeling sluit 's ochtends niet helemaal aan op het vertrek van de veerboot. Hou er rekening mee dat u wat eerder in het dorp bent en dat lijkt me eerlijk gezegd ook helemaal geen straf.

Een taxi bellen kan ook, maar ook hier geldt dat het voor de taxi's erg druk is rond aankomst van de veerboot. Plannen en vooraf reserveren is echt nodig.

Fietsen? Top idee. En het maakt niet uit of u de fiets bij ons gehuurd heeft of direct bij de Fa. Zeelen. Inleveren in het dorp kan altijd. Het is natuurlijk fijn als er dan ook afgerekend is, maar dat zijn dan weer details.


In Harlingen.

Eenmaal in Harlingen aangekomen schijnt er op sommige dagen een soort van hysterie op de kades los te barsten. Weg rust en vakantie, welkom thuis.

Negeer het, die trein is toch al weg en al zit je als eerste in je auto. Die brug op de afsluitdijk gaat echt niet sneller dicht.

Doe maar gewoon, net als de laatste paar dagen.

Goede reis en graag tot een volgende keer!