Algemene Hotelinfo

Algemene informatie.

Normaal gesproken kennen wij van te voren geen kamers toe. Maar als je via onze eigen website hebt geboekt of ons tijdig gemaild hebt, dan willen we daar nog wel eens rekening mee houden. Ben je echt al gast aan huis, verblijf je regelmatig meerdere nachten bij ons en ben je ook de alleraardigste die we kennen, dan heb je toch gauw een streepje voor ;)

En we geven het toe, Leonie en ik hebben hier in het Posthuys over het algemeen de leukste gasten die wij ons maar kunnen wensen!

Soms hebben we reserveringen waarbij men extra aanvullingen of bijzonderheden heeft waar wij geen uitzonderingen voor willen maken of geen zin in hebben. Pech, die annuleren we gewoon. Zo simpel is het dan ook weer.

Wil je iets, vraag en mail dan eerst even (aardig!).

Klik hier op onze beschikbaarheidskalender. Zo kun je makkelijk zien of er kamers vrij zijn.


Extra's.

De vermelde prijzen gelden per kamer per nacht, inclusief ontbijt, op basis van 2 personen.

We hebben geen éénpersoonskamers, maar bij gebruik van 1 persoon op de kamer hoef je uiteraard niet voor 2 personen het ontbijt te betalen. Die € 12,50 brengen we dan ook per dag in mindering.

De toeristenbelasting wordt er apart bij gerekend en is in 2018 € 1,70 p.p.p.n..

Op een aantal kamers is er ruimte voor 1 of 2 kinderen tot maximaal 16 jaar. Informeer naar de opties, het is niet vanzelfsprekend dat dat lukt.
De prijzen voor een kind op de kamer zijn:
- Kind 4 t/m 16 jaar € 17,50 per nacht.

- Kind tot 4 jaar € 7,50 per nacht inclusief gebruik van een campingbedje. Maak je geen gebruik van het bedje, dan berekenen we die € 7,50 per nacht toch, dus bespaar je dat gesleep.

Heb je kinderen die nog niet de hele nacht doorslapen en dat thuis langdurig mogen laten weten? Dan is ons hotel in de stilte van de nacht echt niet de beste plek om vrienden te maken.

Ondanks dat we alléén éénpersoons boxspringbedden hebben, kunnen we daar op verzoek wel een tweepersoonsbed van maken met behulp van een 'topper'. Wel even tijdig aangeven. Geen kosten, een glimlach is voldoende.

Voor onze hotelgasten hebben wij m.i.v. 2016 een kleine koffiecorner op de begane grond. Hier kun je altijd terecht voor een gratis beker koffie of thee naar keuze. Er staat een koelkast voor algemeen gebruik en een koelkast met gekoelde dranken en kleine snacks. De 'gewone' koffie is trouwens niet zo lekker, maar de Cappuccino en de warme chocomelk :)


ITGWO.

Gedurende het festivalweekend, eind augustus, is het niet mogelijk om met meer dan twee personen op een kamer te verblijven en zijn er geen mogelijkheden om kinderen mee te nemen.

Niet festivalgangers adviseren wij eigenlijk toch wel om een ander weekend naar Vlieland te komen. De charmes waar het eiland zo bekend om staat worden in dat weekend aan de oostzijde van het eiland nogal op de proef gesteld. Wij kunnen ons voorstellen dat u daar misschien niet op zit te wachten.

Het festival is wel ontzettend leuk hoor.

Weet waar je boekt.

Je gelooft 't misschien niet, maar we hebben soms echt gasten in het hotel die geen idee hebben waar ze geboekt hebben. Dan horen we achteraf dat het toch wel ver van het dorp is en dat de busdienstregeling niet op de wensen aan sluit en nog meer van die dingen. Nou, dan heb je dus gewoon niet goed gelezen en ben je niet voorbereid. Dat vinden we jammer voor jouw vakantie of weekendje weg. Bij twijfel gewoon lekker een adresje in het dorp zoeken. Geeft echt niet hoor!

Ben je hypergevoelig of allergisch voor sommige dingen, zoals donker, stilte, geluiden, stralingen, stof, zand, lichtjes, muziek, humor, medewerkers en/of katten in het café? Dan ben je bij ons ook niet echt op het juiste adres.

We willen je niet weg jagen, maar we doen dag in dag uit met al onze medewerkers erg ons best om het iedereen naar de zin te maken en laten ons het plezier liever niet afnemen.


In en uit.

Inchecken kan vanaf 15.30 uur. Soms kan het eerder, maar we hebben toch echt wel tijd nodig om alles weer schoon en op orde te brengen. Bagage alvast stallen kan altijd.

Uitchecken graag tussen 09.00 - 10.30 uur.


Ontbijt, lunch & diner.

Wij serveren het ontbijtbuffet tussen 08.30-10.00 uur in het naastgelegen café-restaurant.

Het café is gedurende het seizoen dagelijks geopend voor een drankje en een kleine lunch.

Dineren kun je natuurlijk ook. Onze keuken heeft een bescheiden menukaart, maar je bent van 18.00 - 19.30 uur van harte welkom.
Kijk voor de gerechten op onze website en vergeet niet te reserveren!


Kom je met de avondboot naar Vlieland, dan adviseren wij je om vooraf een hapje te eten in één van de leuke restaurantjes in Harlingen of op de veer- boot iets te nuttigen. De keuken van het hotel neemt na 19.30 uur geen bestellingen meer aan.


Weet wat je eet.

Heb je dieetwensen, lactose-, gluten-, noten-, kleurstoffen-, bindmiddel- of nog een andere allergie of intolerantie neem dan voor de zekerheid iets van je gebruikelijke of favoriete produkten mee.

Voor zwangerschaps-eetgewoonten en vegetarische keuzes hebben we altijd wel iets op ons ontbijtbuffet, lunch- of dinerkaart. Geen probleem.

Ben je veganist dan weet je zelf het beste wat je wel en vooral niet wilt eten.

Binnen de mogelijkheden van onze leveranties zijn we over het algemeen echt wel tegemoetkomend in het vervangen van sommige producten. Als we het maar even weten.

Ondanks onze zorgvuldigheid kunnen we nooit uitsluiten dat sporen van eerder genoemde allergenen in de gerechten voorkomen.
Wat hebben we niet.

Er is geen directe doorgang tussen de hotelkamers en het café-restaurant en ontbijtzaal. Yes, dat betekent buitenom. En meestal is dat geen enkel probleem, maar mocht het weer even niet meezitten, dan geef je maar een seintje en begeleid ik je met een paraplu over het terras.


Het hotel heeft een gratis wifi-netwerk. Deze verbinding gaat via de satelliet en 4G en heeft een beperkte bandbreedte. Dus als we op vrijdagavond allemaal een filmpje kijken op de ipad, dan moeten we op de zaterdagavond wel iets anders doen omdat de data op is. In één van de boekenkasten staat trouwens de laatste 'Dan Brown', had je die al gelezen?


We hopen in 2018/2019 trouwens een vaste internet-verbinding te krijgen. Dat zou ons na 28 jaar veel werk, kosten en ellende kunnen besparen.


Door de unieke ligging is er dus ook beperkt bereik voor uw mobieltje. In en rondom het Posthuys hebben we de grote signaal-aanbieders versterkt, zodat u kunt bellen en appen. Kom je daar buiten dan is het net hoe de wind waait.


In het hotel staan we geen huisdieren toe. Dat is een afspraak die we met het Sbb gemaakt hebben voor de bouw van de hotelkamers. Ook onze eigen katten komen het hotelgedeelte niet in.

Onze katten hebben wel de gewoonte om gedurende het seizoen de gezelligheid van onze gasten op te zoeken. Daar kunnen wij vrij weinig aan doen, deze twee katers zijn vrij eigenwijs en luisteren dan ook absoluut niet.


Groepen.

We geven het ronduit toe, we zijn niet zo geschikt voor groepen of gezelschappen van meer dan 6-8 personen. We hebben geen bar of gezelschapsruimte om te kletsen anders dan het café. We liggen niet centraal tussen allerlei vertier en aktiviteiten.

Bruiloften, partijen en grote diners zijn ook niet echt ons ding. Onze rustzoekende gasten zijn vaak niet voorbereid op lawaaiig binnenkomende gasten die een gezellige avond hebben gehad.

We geven trouwens geen kortingen en worden er heel eerlijk gezegd ook niet blijer van als we ook nog eens een flink bedrag commissie mogen afstaan. Dus reserveringen via Booking.com van meer dan 2 of 3 kamers nemen we sowieso niet aan.

Kun je je helemaal vinden in het gedachtegoed van het Posthuys en wil je toch graag met de familie een keertje komen logeren? Mail ons dan, dan kijken we samen even naar de mogelijkheden!