Route & Vervoer 2022

ROUTE & VERVOER 2022


WELKOM OP VLIE

Goed, die reis naar Vlieland gaat wel lukken. Maar wat gaan 'we' doen als we op Vlieland zijn?

Je mag het natuurlijk allemaal helemaal zelf weten, maar wij geven een paar tips.

Ga er maar even rustig voor zitten!


BAGAGE

Eénmaal op Vlieland aangekomen is gewoon handig om eerst de handen vrij te hebben. Dus weg met die koffers. Als gast van het Hotel Posthuys kun je gratis de bagage meegeven aan de bagagevervoerders. Zij staan met hun busjes altijd klaar bij aankomst van de veerboot en zorgen ervoor dat je koffers en tassen naar het Posthuys gebracht worden. Vraag aan de medewerkers bij de busjes bij welk busje je je bagage kunt afgeven!


FIETSEN

En dan, is het goed weer?

Niet twijfelen en meteen bij Fietsverhuurbedrijf Zeelen een fiets huren. Je kunt dit vooraf ook heel gemakkelijk online regelen en er zijn diverse soorten en maten te huur.

Bij het Posthuys verhuren wij alléén standaard versnellingsfietsen.

De route naar het Posthuys is niet zo moeilijk, maar dat laten we helemaal aan je eigen fantasie over.

Let wel op, de Postweg is 's avonds enkel verlicht door maan en sterren. Het is dan best wel handig als je verlichting enigzins werkt ;)


WANDELEN

En waarom niet, mits je niet met het avondveer naar Vlieland bent gekomen, is er toch alle tijd? Meteen uitwaaien met een flinke tocht over het strand. Geweldig, neem wel wat versnaperingen voor onderweg mee. Vooral als er wat wind staat is een beetje extra energie nooit weg.


BUS & TAXI

Het komt eigenlijk nooit voor, maar misschien tref je net dat ene kleine buitje over het eiland trekt. In dat geval kun je ook gemakkelijk en droog richting het Posthuys vervoerd worden.

Er zijn twee mogelijkheden, je neemt de bus en rijdt volgens de route van de dienstregeling naar het Posthuys. Dat duurt even iets langer maar daar krijg je meteen een rondrit over het eiland voor. Als gast van ons hotel is het vervoer met de bus gratis! Doe Rob, Robbie en Piet vooral de groetjes van ons!

Er is een zomer- en winterdienstregeling!


En andere optie is een Taxi, die brengt je als hij beschikbaar is, binnen 10 minuten naar het Posthuys. De kosten hiervan zijn redelijk, misschien dat je nog een klein voordeeltje kunt behalen als je zegt dat je gast van ons hotel bent.


LET OP!!

Reis je met de Waddentaxi naar Vlieland, dan zijn de spelregels even anders. In dat geval moet je zelf vervoer regelen (ook voor de bagage) en dat is het makkelijkste om telefonisch met de Fa. Zeelen te bespreken.TEXEL VLIELAND

Vanwege onduidelijkheden in het traject Texel-Vlieland nemen wij op dit moment liever geen boekingen voor het hotel aan als je van plan bent via deze route te reizen. Heb je al wel geboekt, hou er dan rekening mee dat indien het veer of het vervoer op Vlieland komt te vervallen, de annulering volgens de voorwaarden voldaan moet worden.

Daarnaast meert het veer van Texel het komende seizoen waarschijnlijk af in de jachthaven op Vlieland. Dus in tegenstelling tot voorgaande jaren niet meer op de Vliehors en dan naar het Posthuys.

Voor hotelgasten die met een Waddentaxi uit Harlingen of met het Waddenveer vanaf Texel komen zijn er geen aansluitingen wat betreft bus- en of bagagevervoer!

Je kunt wel zelf contact op nemen met de Vervoer- en Verhuurbedrijf Zeelen en informeren naar de mogelijkheden.

assets/uploads/kaartje-posthuys.jpg

NAAR HARLINGEN

Of je met het openbaar vervoer, zelf met de auto of naar Harlingen gebracht wordt. Neem een beetje de tijd. Het kan even tegenzitten onderweg of in het soms gezellig drukke Harlingen en die boot wacht dus niet. Een uurtje eerder is echt niet erg hoor.

Openbaar vervoer:


Auto:


Ben je op fietsvakantie en wil je over de afsluitdijk naar Harlingen hou dan rekening met de deel-afsluiting van het fietspad op de dijk.

Kijk hier voor meer informatie: https://www.deafsluitdijk.nl/nieuws/afsluiting-fie...

NAAR VLIELAND

Wadlopen vanuit Harlingen wordt 'm niet. Eén van de veerboten van de rederij Doeksen is veruit het handigste. Heb je alle tijd,dan neem de gewone veerboot met regelmatige afvaarten. Iets rapper is de sneldienst, mits hij rechtstreeks naar Vlieland vaart. Hier moet je wel blijven zitten. Avontuurlijk is de Watertaxi en voor een paar euro meer ook zeker de moeite waard.

De sneldienst-regeling tussen Harlingen en Vlieland vv is sinds 2018 gewijzigd. Zo af en toe zijn er wel extra afvaarten. Check daarvoor de site van de Rederij.

Kom je in een weekend of drukke periode, boek de overtocht dan tijdig!


NAAR HET POSTHUYS

Inderdaad we hebben een zeer prettige samenwerking met de Fa. Zeelen in het dorp. Zij verzorgen fietsen-, bagage en taxivervoer en verkopen vrijwel geen nee. Behalve als het 's avonds later wordt. Dan zijn de chauffeurs van de taxi's aan hun maximum rijtijd gekomen. Informeer en reserveer taxi's tijdig.

TUK TUK VLIELAND

Of je belt de TukTuk, niet alléén leuk voor een rondrit over het eiland, maar ook als 'taxi'-vervoer.

www.tuktukvlieland.nl of bel 06 302 238 86

DOEHOEG, WE GAAN WEER

Voor de één het einde van een lekker uitje of fijne vakantie, voor de ander een zegen en blij dat het er op zit.

Wat je er ook van wilt maken, we gaan hier vanochtend in het Posthuys niet stressen !


BOOT

Als alles goed is heb je tickets voor de veerboot terug naar Harlingen al besproken. Dat is mooi, dan weten we dat je een plekje hebt en weten we wanneer je uiterlijk in het dorp moet zijn.


UITCHECKEN

Je kunt op de dag van vertrek uitchecken tussen 09.00-10.30 uur. Dus eerst lekker ontbijten en dan de zaken. Soms betekent het enkel de sleutel afgeven en tot ziens zeggen, maar meestal mag er ook nog iets van het verblijf worden afgerekend. Wij vragen alle gasten om de consumpties die overdag in het café zijn genuttigd zo veel mogelijk meteen af te rekenen. Dat voorkomt misverstanden.


BAGAGE

Je weet het tijdstip dat je met de boot vertrekt. Dan is het fijn als de bagage ook meteen mee gaat. Dat scheelt een hoop paniek. Maar let op!! Als je met de veerboot van 11.45 uur van het eiland vertrekt dan moet je de bagage echt voor 9 uur klaarzetten in de receptie van het hotel. Yep, daar bij de ingang!

Hier hebben we bagagelabels, waar het tijdstip van vertrek van de veerboot en uw mobiele nummer genoteerd moeten worden.

De bagage wordt opgehaald en die zie je pas terug als je weer in Harlingen op de kade staat. Denk er om, dat er geen breekbare spullen inzitten en medicijnen, lenzen en waardevolle papieren is ook niet handig. Je kunt er echt niet meer bij.

Uitzondering: als je met de sneldienst vertrekt, dan moet je zelf de bagage uit de verzamelwagen meenemen aan boord!

Ga je niet met de ochtendboten, maar blijf je nog lekker de hele dag op het eiland. Dan zetten we jullie bagage met labels en al eerst onder de trap of in de gang en als de Bagagevervoerder zijn eerste ronde gedaan heeft, zetten we de koffers en tassen in de receptie. Klaar om in de middag opgehaald te worden. Daar letten wij dan een beetje op. Gaat soms ook best wel goed.


EN NU ZELF NOG NAAR HET DORP

Net als op de heenreis zijn er allerlei mogelijkheden. Hangt het voor sommigen van het weer of mobiliteit af, anderen stormen met de fiets soms letterlijk over de Postweg naar het dorp. Het is maar net met welke boot je van Vlieland vertrekt en hoe laat.

De busdienstregeling sluit 's ochtends niet helemaal aan op het vertrek van de veerboot. Hou er rekening mee dat je wat eerder in het dorp bent en dat lijkt me eerlijk gezegd ook geen straf.

Een taxi bellen kan ook, maar ook hier geldt dat het voor de taxi's erg druk is rond aankomst van de veerboot. Plannen en vooraf reserveren is echt nodig.

Fietsen? Top idee. En het maakt niet uit of je de fiets bij ons gehuurd hebt of direct bij de Fa. Zeelen. Inleveren in het dorp kan altijd. Het is natuurlijk fijn als er dan ook afgerekend is, maar dat zijn dan weer details.


IN HARLINGEN

Eenmaal in Harlingen aangekomen schijnt er op sommige dagen een soort van hysterie op de kades los te barsten. Weg rust en vakantie, welkom thuis.

Negeer het, die trein is toch al weg en al zit je als eerste in je auto. Die brug op de afsluitdijk gaat echt niet sneller dicht.

Doe maar gewoon, net als de laatste paar dagen.

Goede reis en misschien tot een volgende keer!