Algemene Hotelinfo 2022

ALGEMENE HOTELINFO 2022


ALGEMENE INFORMATIE

Normaal gesproken kennen wij van te voren geen kamers toe. Maar als je via onze eigen website hebt geboekt en echt ons tijdig gemaild hebt, dan kunnen we daar nog wel eens rekening mee houden. Ben je echt al gast aan huis, verblijf je regelmatig meerdere nachten bij ons en ben je ook nog eens de allerleukste gast aan huis, dan heb je toch gauw een streepje voor ;)

Soms hebben we wel reserveringen en aanvragen waarbij men extra aanvullingen of bijzonderheden heeft waar wij geen uitzonderingen voor willen of kunnen maken. Dan gaat 't niet door.

Wil je iets speciaals, mail ons dan op hotel@posthuysvlieland.nl.

Klik hier op onze beschikbaarheidskalender. Zo kun je makkelijk zien of er kamers vrij zijn.


EXTRA'S

De vermelde prijzen gelden per kamer per nacht, inclusief ontbijt, op basis van 2 personen.

We hebben geen éénpersoonskamers, maar bij gebruik van 1 persoon op de kamer hoef je uiteraard niet voor 2 personen het ontbijt te betalen. Die € 15,00 brengen we dan ook per dag in mindering.

De toeristenbelasting is een apart verhaal. Deze wordt door de Gemeente Vlieland per dag berekend. Je betaalt de eerste dag tegelijk met je bootkaartje. Daarna brengen wij deze belasting voor de Gemeente nog per nacht in rekening. Lijkt misschien wat raar, maar klopt zo wel. En trouwens € 2,05 (tarief 2021 en 2022) p.p.p.d. is echt niet veel als je het vergelijkt met andere (bijzondere) plekken op de wereld.

Kinderen en baby's op de kamer zijn niet vanzelfsprekend. Mail ons vooral voor meer informatie!

Ondanks dat we alléén éénpersoons boxspringbedden hebben, kunnen we daar op verzoek wel een tweepersoonsbed van maken met behulp van een 'topper'. Graag even tijdig aangeven via de mail. Kosten éénmalig € 15,00.

Voor onze hotelgasten hebben wij een kleine koffiecorner op de begane grond. Hier kun je altijd terecht voor een beker koffie of thee naar keuze, tegen een kleine vergoeding. Er staat een koelkast voor algemeen gebruik en een koelkast met gekoelde dranken en kleine snacks. De 'gewone' koffie is trouwens niet zo lekker, maar de Cappuccino en de warme chocomelk zijn prima te drinken.


ITGWO 2022

We hebben geen idee of het ITGWO-festival begin september 2022 weer plaats vindt.

Indien het festival weer georganiseerd wordt, dan is ons hotel, de take-away, het eetcafé en het avond-restaurant 's op die dagen gesloten!

Op dit moment betreft dat 1 t/m 5 september 2022.

Niet-festivalgangers adviseren wij altijd al om een ander weekend naar Vlieland te komen. De charmes waar het eiland in het voor- en naseizoen zo bekend om staat worden in dat weekend aan de oostzijde nogal op de proef gesteld. In de weken vóór en ná het festival-weekend is er ook altijd veel bouw- en vrachtverkeer rondom het dorp. Wij kunnen ons voorstellen dat je daar misschien niet op zit te wachten.

Het festival is wel erg leuk hoor!

WEET WAAR JE BOEKT

Je gelooft 't misschien niet, maar we hebben nog regelmatig gasten in het hotel die geen idee hebben waar ze geboekt hebben. Dan horen we achteraf dat het toch wel ver van het dorp is en dat de busdienstregeling niet op de wensen aan sluit - en nog meer van die dingen. Nou, dan heb je dus gewoon niet goed gelezen en ben je niet voorbereid. Dat vinden we jammer voor jouw vakantie of weekendje weg. Bij twijfel gewoon lekker een adresje in het dorp zoeken.

Ben je hypergevoelig of allergisch voor sommige dingen, zoals donker, stilte, geluiden, gsm- en wifistralingen, stof, zand, lichtjes, muziek, humor, medewerkers en/of katten in het café? Dan ben je bij ons ook niet echt op het juiste adres.

We willen je niet wegjagen, maar we doen dag in dag uit met al onze medewerkers erg ons best om het iedereen naar de zin te maken en laten ons het plezier liever niet afnemen.


RECENCIE'S

Het doet goed als je aardige woorden terug leest op het internet. We leren ook nog steeds van opmerkingen/aanvullingen die geplaatst worden. Als een gast zijn 'verwachtingspatroon' en 'vooroordelen' thuis kan laten, dan komt het allemaal meestal wel goed.

Wij vragen trouwens zelf niet om die waarderingen, dat doet bijvoorbeeld Booking.com zelf, net als andere onafhankelijke websites. Daar kunnen wij niets aan doen, voor ons hoeft het niet zo.

Wat we niet leuk vinden is achteraf op het internet teruglezen dat er toch wat minpuntjes waren die je vooraf had kunnen weten als je de informatie met linkjes (die je waarschijnlijk twee keer hebt toegezonden gekregen) even had bestudeerd, dat vinden we flauw.

Net als nieuwe onervaren medewerkers en vakantiehulpen denigrerend omschrijven. Stel je voor dat je ouders of je kinderen dat over jou op internet zetten voor eeuwig .....?


IN EN UIT

Inchecken kan vanaf 15.00 uur.

Vanaf 15.00 is er iemand voor de receptie en ben je van harte welkom. Mocht je even niemand zien, dan kan je op de bel drukken. De bagage alvast stallen kan natuurlijk altijd en nog handiger is het, als je het vanaf de boot laat vervoeren.

Uitchecken kan tussen 09.00 - 10.30 uur. Daarna gaan we met de kamers aan de slag!

Heel soms leggen we de kamersleutel ook wel eens klaar. Daar doen we dan een briefje met informatie bij, zodat het altijd goed komt. Heb je dan nog vragen, dan kun je altijd even kijken of er nog iemand in het café aanwezig is.


ONTBIJT, LUNCH & DINER

Wij serveren het ontbijt tussen 08.30-10.00 uur in het naastgelegen eetcafé.

Het eetcafé is voor de lunch dagelijks geopend tot een uur of vijf.

Van april t/m oktober is er ook een take-away mogelijkheid.

Van 17.30 - 19.00 uur serveren wij diverse dinerplates.


WEET WAT JE EET

Heb je dieetwensen of lactose-, gluten-, noten-, kleurstoffen-, bindmiddel- of een andere allergie of intolerantie, neem dan voor de zekerheid iets van je gebruikelijke of favoriete producten mee.

Voor zwangerschaps-eetgewoonten en vegetarische keuzes hebben we altijd wel iets op ons ontbijtbuffet of de lunchkaart. Geen probleem.

Binnen de mogelijkheden van onze leveranties zijn we over het algemeen echt wel tegemoetkomend in het vervangen van sommige producten. Als we het maar even weten, dus mail vooral!

Ondanks onze zorgvuldigheid kunnen we nooit uitsluiten dat sporen van eerder genoemde allergenen in de gerechten voorkomen.
EN WAT HEBBEN WE NIET

Er is geen directe doorgang tussen de hotelkamers en het café-restaurant en ontbijtzaal. Yes, dat betekent buitenom. En meestal is dat geen enkel probleem, maar mocht het weer even niet meezitten, dan geef je maar een seintje en begeleid ik je met een paraplu over het terras.

Het hotel heeft een gratis wifi-netwerk. Deze verbinding gaat via 4G en heeft een beperkte bandbreedte. Dus als we op vrijdagavond allemaal een filmpje kijken op de Ipad, dan moeten we op de zaterdagavond wel iets anders doen omdat de data op is. In één van de boekenkasten beneden in de bieb/lounge/geen idee hoe ik het moet noemen staat trouwens de laatste 'Jo Nesbo', had je die al gelezen?

We hoopten ondertussen trouwens een vaste internet-verbinding te hebben. Dat zou ons na 30 jaar eindelijk veel werk, kosten en ellende besparen. Maar helaas ....

Door de unieke ligging is er dus ook beperkt bereik voor uw mobieltje. In en rondom het Posthuys hebben we de grote signaal-aanbieders versterkt, zodat u kunt bellen en appen. Kom je daar buiten, dan is het net hoe de wind waait.

Hoe mooier het weer hoe slechter de verbindingen, internet, telefonie en tv zijn. Elk voordeel heb z'n ......

In het hotel staan we geen huisdieren toe. Dat is een afspraak die we met het SBB gemaakt hebben voor de bouw van de hotelkamers. Ook onze eigen katten, Lily en Loesje, komen het hotelgedeelte niet in.

Onze katten hebben wel de gewoonte om de gezelligheid van onze gasten op te zoeken. Daar kunnen wij vrij weinig aan doen. De twee aristocats Lily en Loesje luisteren trouwens ook niet echt. Maar het is wel hun terrein en ze laten zich dan ook zelden weg jagen.


GROEPJES ENZO

We geven het ronduit toe, we zijn niet zo geschikt voor groepen of gezelschappen van meer dan 4 personen. We hebben geen bar of gezelschapsruimte om te kletsen anders dan het café, dat 's avonds vroeg dicht gaat. We liggen niet centraal tussen allerlei vertier en activiteiten.

Bruiloften, partijen en grote diners zijn ook niet echt ons ding. Onze rustzoekende gasten zijn vaak niet voorbereid op lawaaiig binnenkomende gasten die een gezellige avond hebben gehad.

We geven trouwens geen kortingen en worden er heel eerlijk gezegd ook niet blijer van als we ook nog eens een flink bedrag commissie mogen afstaan. Dus reserveringen via Booking.com van meer dan 3 kamers nemen we sowieso niet aan.

Kun je je helemaal vinden in het gedachtegoed van het Posthuys en wil je toch graag met de familie een keertje komen logeren? Mail ons dan, dan kijken we samen even naar de mogelijkheden!


ANNULEREN ?

Heb je rechtstreeks bij ons geboekt en blijkt dat je de kamertoch moet annuleren, mail dan even. Wij zijn best coulant, maar natuurlijk niet blij met een last-minute annulering.

Heb je via Booking.com gereserveerd, dan moet je daar de annulering aangeven via je eigen account. Dat kunnen wij niet voor je doen, want jij bent immers de boeker. Dat is dan tegen de vastgestelde voorwaarden en kosten die op hun website staan.

De voorwaarden vind je op deze pagina!

  • Taxi Zeelen 0562-451222