Algemene Hotelinfo 2021

ALGEMENE INFORMATIE

Normaal gesproken kennen wij van te voren geen kamers toe. Maar als je via onze eigen website hebt geboekt of ons tijdig gemaild hebt, dan willen we daar nog wel eens rekening mee houden. Ben je echt al gast aan huis, verblijf je regelmatig meerdere nachten bij ons en ben je ook de alleraardigste die we kennen, dan heb je toch gauw een streepje voor ;)

En we geven het toe, Leonie en ik hebben hier in het Hotel Posthuys echt de leukste gasten die wij ons maar kunnen wensen!

Soms hebben we wel reserveringen en aanvragen waarbij men extra aanvullingen of bijzonderheden heeft waar wij geen uitzonderingen voor willen of kunnen maken. Dan gaat 't niet door.

Wil je iets, vraag en mail dan eerst even (aardig!).

Klik hier op onze beschikbaarheidskalender. Zo kun je makkelijk zien of er kamers vrij zijn.


EXTRA'S

De vermelde prijzen gelden per kamer per nacht, inclusief ontbijt, op basis van 2 personen.

We hebben geen éénpersoonskamers, maar bij gebruik van 1 persoon op de kamer hoef je uiteraard niet voor 2 personen het ontbijt te betalen. Die € 12,50 brengen we dan ook per dag in mindering.

De toeristenbelasting is een apart verhaal. Deze wordt door de Gemeente Vlieland per dag berekend. Je betaalt de eerste dag tegelijk met je bootkaartje. Daarna brengen wij deze belasting voor de Gemeente nog per nacht in rekening. Lijkt misschien wat raar, maar klopt zo wel. En trouwens € 2,00 (tarief 2020) p.p.p.d. is echt niet veel als je het vergelijkt met andere (bijzondere) plekken op de wereld.

Kinderen en baby's op de kamer zijn niet vanzelfsprekend. We zijn bezig om de familiekamers aan te passen, waarmee de slaapbanken en de ruimte voor extra plaatsen komen te vervallen. Dat geldt ook voor baby- en campingbedjes. Mail ons voor informatie.

Ondanks dat we alléén éénpersoons boxspringbedden hebben, kunnen we daar op verzoek wel een tweepersoonsbed van maken met behulp van een 'topper'. Wel even tijdig aangeven. Kosten éénmalig € 15,00.

Voor onze hotelgasten hebben wij een kleine koffiecorner op de begane grond. Hier kun je altijd terecht voor een beker koffie of thee naar keuze, tegen een kleine vergoeding. Er staat een koelkast voor algemeen gebruik en een koelkast met gekoelde dranken en kleine snacks. De 'gewone' koffie is trouwens niet zo lekker, maar de Cappuccino en de warme chocomelk zijn prima te drinken.


ITGWO

Gedurende het festivalweekend, eind augustus, is het niet mogelijk om met meer dan twee personen op een kamer te verblijven en zijn er geen mogelijkheden om kinderen mee te nemen.

Niet festivalgangers adviseren wij eigenlijk toch wel om een ander weekend naar Vlieland te komen. De charmes waar het eiland zo bekend om staat worden in dat weekend aan de oostzijde van het eiland nogal op de proef gesteld. Wij kunnen ons voorstellen dat u daar misschien niet op zit te wachten.

Het festival is wel erg leuk hoor.

WEET WAAR JE BOEKT

Je gelooft 't misschien niet, maar we hebben nog regelmatig gasten in het hotel die geen idee hebben waar ze geboekt hebben. Dan horen we achteraf dat het toch wel ver van het dorp is en dat de busdienstregeling niet op de wensen aan sluit en nog meer van die dingen. Nou, dan heb je dus gewoon niet goed gelezen en ben je niet voorbereid. Dat vinden we jammer voor jouw vakantie of weekendje weg. Bij twijfel gewoon lekker een adresje in het dorp zoeken. Geeft echt niet hoor!

Ben je hypergevoelig of allergisch voor sommige dingen, zoals donker, stilte, geluiden, stralingen, stof, zand, lichtjes, muziek, humor, medewerkers en/of katten in het café? Dan ben je bij ons ook niet echt op het juiste adres.

We willen je niet weg jagen, maar we doen dag in dag uit met al onze medewerkers erg ons best om het iedereen naar de zin te maken en laten ons het plezier liever niet afnemen.


RECENCIE'S

Het doet goed als je aardige woorden terug leest op het internet. We leren ook nog steeds van opmerkingen/aanvullingen die geplaatst worden en we weten zelf ook wel dat je het nooit iedereen naar de zin kunt maken. Als een gast zijn 'verwachtingspatroon' en vooroordelen lekker thuis kan laten, dan komt het allemaal wel goed.

Wij vragen trouwens zelf niet om die waarderingen, dat doet bijvoorbeeld Booking.com zelf, net als andere onafhankelijke websites. Daar kunnen wij niets aan doen, voor ons hoeft het niet zo.

Wat we niet leuk vinden is achteraf op het internet teruglezen dat er toch wat minpuntjes waren die je vooraf had kunnen weten als je de informatie met linkjes (die je waarschijnlijk twee keer hebt toegezonden gekregen) even had bestudeerd, dat vinden we flauw.

Net als nieuwe onervaren medewerkers en vakantiehulpen denigrerend omschrijven. Stel je voor dat je ouders of je kinderen dat over jou op internet zetten voor eeuwig .....? Doe even normaal.


IN EN UIT

Inchecken kan vanaf 15.30 uur. Voorheen kon dat nog wel eens eerder, maar dat doen we niet meer.

Vanaf 15.30 is er iemand voor de receptie en ben je van harte welkom. De bagage alvast stallen kan altijd en nog handiger is het als je het vanaf de boot laat vervoeren.

Uitchecken kan tussen 09.00 - 10.30 uur. Daarna gaan we met de kamers aan de slag!

Heel soms leggen we de kamersleutel ook wel eens voor je klaar. Daar doen we dan een briefje met informatie bij, zodat het altijd goed komt. Heb je dan nog vragen kun je altijd even kijken of er nog iemand in het café aanwezig is.


ONTBIJT, LUNCH & DINER

Zie update!

Wij serveren het ontbijt tussen 08.30-10.00 uur in het naastgelegen eetcafé. Het buffet is momenteel vervangen door een standaard-service aan tafel. Je kunt ook extra's bestellen. Je kunt op deze pagina de informatie en het ontbijtlijstje vinden.

Het eetcafé is voor de lunch dagelijks geopend tot een uur of vijf.

Er is een take-away loketje met een paar kleine lunchmogelijkheden en drankjes om mee te nemen.

Echt dineren is sinds 2020 komen te vervallen. Wel serveren wij nog diverse plate's tussen 17.30-19.00 uur.

Momenteel uiteraard alles binnen de veiligheidsnormen en 1,5 meter regel.


WEET WAT JE EET

Heb je dieetwensen, lactose-, gluten-, noten-, kleurstoffen-, bindmiddel- of nog een andere allergie of intolerantie neem dan voor de zekerheid iets van je gebruikelijke of favoriete produkten mee.

Voor zwangerschaps-eetgewoonten en vegetarische keuzes hebben we altijd wel iets op ons ontbijtbuffet of lunchkaart. Geen probleem.

Ben je veganist dan weet je zelf het beste wat je wel en vooral niet wilt eten.

Binnen de mogelijkheden van onze leveranties zijn we over het algemeen echt wel tegemoetkomend in het vervangen van sommige producten. Als we het maar even weten.

Ondanks onze zorgvuldigheid kunnen we nooit uitsluiten dat sporen van eerder genoemde allergenen in de gerechten voorkomen.
EN WAT HEBBEN WE NIET

Er is geen directe doorgang tussen de hotelkamers en het café-restaurant en ontbijtzaal. Yes, dat betekent buitenom. En meestal is dat geen enkel probleem, maar mocht het weer even niet meezitten, dan geef je maar een seintje en begeleid ik je met een paraplu over het terras.


Het hotel heeft een gratis wifi-netwerk. Deze verbinding gaat via 4G en heeft een beperkte bandbreedte. Dus als we op vrijdagavond allemaal een filmpje kijken op de ipad, dan moeten we op de zaterdagavond wel iets anders doen omdat de data op is. In één van de boekenkasten beneden in de bieb/lounge/geen idee hoe ik het moet noemen staat trouwens de laatste 'Jo Nesbo', had je die al gelezen?


We hoopten ondertussen trouwens een vaste internet-verbinding te hebben Dat zou ons na 30 jaar eindelijk veel werk, kosten en ellende besparen. Maar helaas ....


Door de unieke ligging is er dus ook beperkt bereik voor uw mobieltje. In en rondom het Posthuys hebben we de grote signaal-aanbieders versterkt, zodat u kunt bellen en appen. Kom je daar buiten dan is het net hoe de wind waait.

Hoe mooier het weer hoe slechter de verbindingen, internet, telefonie en tv zijn. Elk voordeel heb z'n ......


In het hotel staan we geen huisdieren toe. Dat is een afspraak die we met het Sbb gemaakt hebben voor de bouw van de hotelkamers. Ook onze eigen katten komen het hotelgedeelte niet in.

Onze katten hebben wel de gewoonte om de gezelligheid van onze gasten op te zoeken. Daar kunnen wij vrij weinig aan doen. Zowel de 'oude' rode Simba, als de twee aristocats Lily en Loesje luisteren trouwens ook niet echt. Maar het is wel hun terrein en ze laten zich dan ook zelden weg jagen en zeker niet door honden.GROEPJES ENZO

We geven het ronduit toe, we zijn niet zo geschikt voor groepen of gezelschappen van meer dan 4 personen. We hebben geen bar of gezelschapsruimte om te kletsen anders dan het café, dat dan al dicht is. We liggen niet centraal tussen allerlei vertier en aktiviteiten.

Bruiloften, partijen en grote diners zijn ook niet echt ons ding. Onze rustzoekende gasten zijn vaak niet voorbereid op lawaaiig binnenkomende gasten die een gezellige avond hebben gehad.

We geven trouwens geen kortingen en worden er heel eerlijk gezegd ook niet blijer van als we ook nog eens een flink bedrag commissie mogen afstaan. Dus reserveringen via Booking.com van meer dan 2 of 3 kamers nemen we sowieso niet aan.

Kun je je helemaal vinden in het gedachtegoed van het Posthuys en wil je toch graag met de familie een keertje komen logeren? Mail ons dan, dan kijken we samen even naar de mogelijkheden!


Annuleringsvoorwaarden

Vindt je op deze pagina!